Az ember, aki megevett egy repülőgépet


Van, aki már egy nehezebb marhaszelet elfogyasztása után is azonnal csörgeti az emésztésserkentő tabletta dobozát, vagy éppen hasfájást kap a nem laktózmentes tejektől. Az ő emésztésük sokkal kifinomultabb és kényesebb, mint Michel Lotitóé, aki élete során több mint kilenctonnányi fémet evett meg.

Lotito 1950-ben született a franciaországi Grenoble-ben. Kilencéves korában diagnosztizálták nála a pica nevű mentális rendellenességet. Az ebben érintettek rendszerint olyanokat esznek, amitől mások undorodnának vagy belehalnának.

A szülei akkor fogtak gyanút, hogy a fiukkal nem stimmel valami, amikor Lotito elkezdte megenni a család tévékészülékét. De ekkor már nem volt megállás. Lotito szokatlanul vastag gyomorfala és bélrendszere még attól sem ment tönkre, hogy szögeket és üvegszilánkokat falt fel. Később úgy döntött, hogy a szórakoztatóiparban keres munkát, és ott hasznosítja szokatlan képességét. Éveken át mindennap megevett egy kiló fémet, hogy edzésben tartsa magát.

Mire a világ megismerte a Monsieur Mangetout (Mindent-Felfal-Úr) művésznevet, addigra Lotito tökéletesítette a technikáját. A fémeket apró darabkákra vágta, és növényi olajat öntött rájuk; ez síkosítóként funkcionált, így könnyebben lenyelhette a fémdarabokat. Ezzel a módszerrel bármit, de tényleg bármit meg tudott enni, kivéve a banánt és a keményre főtt tojást, mert azoktól tényleg megbetegedett.

De ezt leszámítva Lotito nem volt válogatós. Élete során megevett

TIZENNYOLC BICIKLIT, TIZENÖT BEVÁSÁRLÓKOCSIT, HÉT TELEVÍZIÓT, HAT GYERTYATARTÓT, KÉT ÁGYAT, EGY PÁR SÍLÉCET, EGY VÍZÁGYAT, EGY KOPORSÓT, ÉS EGY KÉTÜLÉSES CESSNA 150 KISREPÜLŐGÉPET

– igaz, ez utóbbival 1978-tól 1980-ig küzdött, mire elfogyasztotta, de végül sikerrel járt. Heroikus teljesítményét a Guinness Rekordok Könyve egy kis rézplakettel díjazta, amit a hálás Lotito természetesen meg is evett.

696214

Fotó: guinnessworldrecords.com

Nem lett volna meglepő, ha egy, a torkán akadó falat végez vele, de Lotito természetes halállal hunyt el 2007 júniusában, néhány nappal az 57. születésnapja után.

(MentalFloss | Wikipedia | Guinness World Record )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s